PCTCAN Parque Científico y Tecnológico de Cantabria /PETRAL raised floors

 

 

Parque Científico y Tecnológico de Cantabria

 

 

The project of this building is the winner of a competition organized by the public company PCTCAN coordinated by Pablo Notari Oviedo with the collaboration of SUMAR Urbanismo y arquitectura and CONURMA Ingenieros Consultores. Two buildings designed respecting the environment with a modern architectural style with sustainability and energy saving criteria. For the project team it has been crucial the adoption of simple technical solutions to avoid the increase in construction costs and give priority to the aspects of functionality and flexibility of the building. The structure is characterized by a concrete core with vertical communication and perimetral steel columns integrated to the facade, in order to obtain a completely free floor without of columns, thereby giving great flexibility in the use of interior spaces. The plant of the building is completely open and this made it possible to divide the interior space in different offices with separate entrances. Inside one of the buildings in the areas destined to the offices of Banco Santander they were installed 4,300 square meters of raised floors PETRAL in the type of calcium sulphate panel with porcelain stoneware finish.

4.300 SQM

PANEL CALCIUM SULPHATE S30

FINISHES PORCELAIN TILE

STRUCTURE ST1

 

Parque Científico y Tecnológico de Cantabria

 

 

Bookmark and Share
Utilizziamo i cookies per garantire la funzionalità del sito e per tenere conto delle vostre scelte di navigazione in modo da offrirvi la migliore esperienza sul nostro sito. Inoltre ci riserviamo di utilizzare cookies di parti terze. Per saperne di più consulta le nostre Privacy Policy e Cookie Policy. Continuando a navigare sul sito, l'utente accetta di utilizzare i cookies.
OK